Behandelingen Paard

Stel gerust uw vragen. We zoeken samen een oplossing.

+32473612026

bel me nu en maak een afspraak

Behandelingen paard

Massage

heeft als doel de spieren te ontspannen en te versoepelen, de bloeddoorstroming te stimuleren, voedingsstoffen aan en afvalstoffen af te voeren, de vochtcirculatie te verbeteren en mentale rust te geven.

Mobilisatie

zorgt voor een betere smering van de gewrichten, werkt pijnstillend bij artrose, voert het vocht af en is belangrijk bij de opwarming voor een training. Het synoviaal vocht dat in een gewricht aanwezig is, heeft als functie dat beide gewrichtspartners soepel kunnen glijden tijdens beweging. Bij onvoldoende gewrichtssmering, wordt het gewricht droog en begint te kraken, net zoals bij een schurend scharnier dat een likje smeerolie kan gebruiken.

Behandelingen-paard-mobilisatie

Stretching

houdt de spieren en pezen soepel en op lengte. Na een spierscheur wordt het nieuw gevormde litteken- en de collageenweefsel gealingeerd, waardoor deze weefsels veel functioneler kunnen werken. Het bindweefsel wordt sterker en kan grotere trekkrachten aan.

Elektrotherapie

Pijnstillende stroom, genaamd TENS, geeft kleine trillingen in de spiervezels waardoor deze ontspannen. Er komen endorfines vrij. Dit is een lichaamseigen stof die pijnstillend werkt.

Taping

Door in het verloop van spieren te tapen, kan je de spier helpen ontspannen of net extra activeren. Ontspannende tape kan enkele dagen blijven plakken, waardoor het effect groter wordt op lange termijn. Activerende tape wordt gebruikt tijdens een training en wordt nadien verwijderd.

Advies

Ik heb de unieke kans gekregen om een heel lief geitje te mogen behandelen. Heeft u naast paarden ook nog andere dieren en u vermoedt dat uw huisdier ergens klachten heeft, neem gerust contact op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Tijdens een behandeling let ik ook op de stand van de benen en de staat van de hoeven. Ook het kaakgewricht en de tanden worden gecontroleerd. Bij een vermoeden van drukpunten wordt het zadel nagekeken. Indien nodig zal ik u doorverwijzen. Ook de voeding is zeer belangrijk. Hoog suikergehalte is bijvoorbeeld zeer belastend voor de lever. Als het paard zich niet goed in zijn vel voelt, zal het ook minder goed presteren. Stel gerust uw vragen. We zoeken samen een oplossing.

Write a new entry for the Guestbook

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen redden we het IP-adres% ip%.
Het is mogelijk dat de vermelding alleen zichtbaar in het gastenboek zal zijn nadat we beoordeeld het.
We behouden ons het recht om te bewerken, te verwijderen, of inzendingen niet publiceren.
corry uit werchter schreef op april 22, 2017 om 8:05 pm:
bedankt voor de goede behandeling van onze geit flappy